Τό νόστιμον ἦμαρ

Για την καταχώριση αυτήν είχα και άλλους τίτλους, όπως «Η επιστροφή του Jedi» ή «Ολική επαναφορά» ή –για τους πιο ρομαντικούς– «Wedding, mon amour». Και αν κάτσω και στύψω το κεφάλι μου θα βρω κι άλλους πολλούς, όμως έχουμε και άλλες δουλειές, να πούμε.

Από τις 8:00 ως τις 12:00 πακέταρα ασταμάτητα. Τα πακέτα δεν χωρούσαν πλέον στο δωμάτιο και τα έβγαζα στο διάδρομο (τι να σου κάνουν 20 τετραγωνικά (μαζί με την κουζίνα και το μπάνιο…). Ο ιδρώτας έτρεχε από το μέτωπο σαν ποτάμι. Είχαν μαζευτεί σχεδόν 30 μεγάλα πακέτα, τρεις βαλίτσες και άλλες μικρές κούτες… (δεν άρχισα σήμερα). Από τις 12:00 ως τη 13:30 ξεκουράστηκα και από τη 13:50 άρχισε η μετακόμιση.

Είχα παραγγείλει 3 άντρες όμως ήρθαν τέσσερις. Το συζητήσαμε και, αφού το αφεντικό τους μίλησε με τα κεντρικά, μου είπε πως ο 4ος μού είναι δώρο. Πολύ ευγενικό, τη στιγμή μάλιστα που έχουν από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς (3 άντρες για 3 ώρες κοστίζει 199€, κάθε επιπλέον ώρα, 99€). Βοήθησα κι εγώ για να μη χάνουμε χρόνο. Σε μία ώρα ήμασταν έτοιμοι με το άδειασμα, σε σαράντα λεπτά ήμασταν στο Βέντιγκ.

Ήταν δύο Τούρκοι, ένας Ιρανός και ένας μάλλον από την Αφρική (ή την Καραϊβική). Πολύ συμπαθητικοί. Ο τελευταίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα midi-keybords που είχα, ασχολείται με τη μουσική και ήθελε να του δείξω κάποια πράγματα σχετικά στις ερχόμενες μέρες. «Ευχαρίστως», του είπα και μου έδωσε το τηλέφωνό του. Ευγενικό παιδί. Στη διαδρομή μιλούσα με τον Ιρανό, για διάφορα θέματα. Ενδιαφέρον τύπος! Δουλεύει ως trainer σε ένα fitness center κοντά στο σπίτι μου. Θα πάω. Να γίνω επιτέλους και σωματαράς (με φαντάζεστε, ρε παιδιά, φουσκωτό; ε, έτσι θα γίνω, να το ξέρετε!)

Αρχικώς ανέβαζα κάτι ελαφρά πράγματα, αλλά κόντεψα να πάθω έμφραγμα (ξέρετε τι είναι να ανεβαίνετε φορτωμένοι 4 πατώματα;) Σκέφτηκα ότι ίσα ίσα θα προλάβαιναν να τα ανεβάσουν στο υπόλοιπο του χρόνου. Άρα έπρεπε να είχα παραγγείλει 4 άντρες. Θα πλήρωνα τότε 269, αλλά τώρα μου χάριζαν τα 70. Έτσι φάνηκα κι εγώ γενναιόδωρος και τους έδωσα 250€. Τους κέρασα και μπακλαβά και με καταευχαρίστησαν.

Πήγα στο Σεράι, έφαγα, ήπια, πήγα πήρα το κινητό μου (μάλιστα κατάφερα και πήρα κάποιον τηλέφωνο) και μετά ήρθα εδώ, στο κέντρο υπολογιστών του Χούμπολτ (Μϊττε) και σας γράφω αυτά που σας γράφω.

Και όπως και στα Όσκαρ, έτσι κι εδώ πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς μου. Χωρίς αυτούς (την υποστήριξή τους), δεν νομίζω πως θα εύρισκα αυτό το ωραίο διαμέρισμα. Χαίρομαι που έχω τόσο καλούς και ικανούς γονείς (εγώ πώς βγήκα έτσι ανεπρόκοπος; Ξέρω, ξέρω, είμαι στα μακροπρόθεσμα επενδυτικά..)

Να στε καλά ρε παιδιά! Να στε καλά. Η περιπέτεια συνεχίζεται. Το δωμάτιο είναι τώρα ΓΕΜΑΤΟ κούτες. Χρειάζομαι επειγόντως έπιπλα…

6 Responses to “Τό νόστιμον ἦμαρ”

 1. KANT says:

  “…3 άντρες για 3 ώρες κοστίζει 199€, κάθε επιπλέον ώρα, 99€ ”

  Τα-τα-τα-τάμ!
  Σήμερα η μεταφορική εταιρία μας έχει ειδική προσφορά για μαθηματικούς:
  Όσους, όσο και ό,τι θα έχουν ψηφία αποκλειστικά δυνάμεις του δεύτερου πρώτου αριθμού.

  …..

  Ο Αλέξανδρος όμως, για να τους τη σπάσει, χρησιμοποίησε τον πρώτο και τον τρίτο πρώτο αριθμό!
  (και τον καθένα εις την πρώτη, φτώχεια καταραμένη…)

 2. KANT says:

  @droseltis

  “Τα πακέτα δεν χωρούσαν πλέον στο δωμάτιο και τα έβγαζα στο διάδρομο (τι να σου κάνουν 20 τετραγωνικά …) ”

  Γιατί δεν έκανες επέκταση από τον διδιάστατο χώρο σ’ αυτόν των τριών διαστάσεων;

  ¨Ο ιδρώτας έτρεχε από το μέτωπο σαν ποτάμι. ”

  Αυτός όμως την είχε ανακαλύψει την τρίτη διάσταση…

  “Είχα παραγγείλει 3 άντρες όμως ήρθαν τέσσερις. ”

  Οι δύο ήταν σιαμαίοι…

  “Ήταν ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ, ένας Ιρανός και ένας μάλλον από την Αφρική ”

  Να ‘το! Η θεωρία επαληθεύεται!

 3. Anna says:

  Μπράβο Αλέξανδρε! Τέρμα η μετακόμιση! Καλή τακτοποίηση τώρα! Καλό ψάξιμο επίπλων και υπομονή με τις κούτες… :-)

 4. Nasios says:

  Αν γίνεις φουσκωτός (ως Πόντιος, αν πεισμώσεις οφείλεις να τα καταφέρεις και σ’ αυτό!), να περιποιηθείς τον ΚΑΝΤ (*), γιατί μας την λέει! :-) ) Καλορίζικο το σπίτι! Και καλά έπιπλα!

  (*) Κάποιος Knowing
  Αξίζει Axioms
  Να Negates
  Τιμηθεί (ή Τιμωρηθεί) Tentativeness

 5. KANT says:

  @Nasios
  ¨Αν γίνεις φουσκωτός… να περιποιηθείς τον ΚΑΝΤ (*), γιατί μας την λέει!”

  Δεν αλλάζεις το username, να το κάνεις ΒΙΑΣ !
  (να πήξουμε στους σοφούς και τους φιλόσοφους…)

 6. KANT says:

  @ΒΙΑΣ
  “.. Τιμηθεί (ή Τιμωρηθεί) ”

  Να γιατί συχνά η δικαιοσύνη μοιάζει με τη θεωρία του χάους:
  Απειροελάχιστη αλλαγή στις αρχικές συνθήκες και πας με εκθετική απόκλιση από το Θεό στο διάολο…