ΟΝΑΡ

Είδα σήμερα τρία όνειρα, τα δύο πρώτα απαίσια μέχρι που ξύπνησα, το τελευταίο, υπέροχο. Ήμουν σ’ ένα τεράστιο αμφιθέατρο πανεπιστημίου με έναν διπλό πίνακα πελωρίων διαστάσεων (πρέπει να είχε ύψος γύρω στα 20 μέτρα). Στο δεξί μέρος ήταν ζωγραφισμένα σε έναν κυκλικό δίσκο η Άμμος, η Θάλασσα, ο Ουρανός και η Φωτιά, με ένα χρώμα το καθένα, αλλά όλα μαζί, ανακατεμένα (παρόλ’ αυτά μπορούσες να ξεχωρίσεις τι ήταν τι). Έξω από τον κύκλο ήταν ζωγραφισμένο ένα μάτι. «Τι μάτι είν’ αυτό;» με ρώτησε ο διπλανός μου· «πού θες να ξέρω», είπα, «μάλλον το μάτι του Θεού» και σώπασα, για ν’ ακούσω τον καθηγητή.

Ο καθηγητής, είχε γράψει πάνω στο αριστερό μέρος του πίνακα, στο οποίο βρισκόταν επίσης ένα παρόμοιο ταμπλώ, διάφορα Graphs (δεν ξέρω πώς, διότι όπως είπα, ο πίνακας ήταν τεράστιος) που έμοιαζαν με πρωτόγονα ζώα. «Στα πρώτα στάδια τού Process εμφανίζονται αμοιβάδες, πεταλίδες κα. Τι άλλες μορφές μπορούμε να περιμένουμε στα στάδια αυτά;» ρώτησε και σήκωσα αμέσως το χέρι μαζί με άλλους φοιτητές.

Κουνούσα το χέρι έντονα και είχα δεκάδες έτοιμες απαντήσεις στο στόμα, όμως ο καθηγητής έδινε το λόγο σε άλλους φοιτητές. Ήθελα να με δείξει, αλλά αυτός, τίποτα. Κάποια στιγμή, κατάλαβα ότι οι απαντήσεις μου προορίζονταν για τα αρχικά στάδια του Standard Random Graph Process και όχι γι’ αυτό! Αυτό, όπως ίσως καταλάβατε, ήταν το –πολύ πιο πολύπλοκο αλλά και πιο όμορφο– Random Process της Δημιουργίας της Ζωής στην Γη…

2 Responses to “ΟΝΑΡ”

 1. Anna says:

  Υπέροχο όνειρο… (αν και δεν ξέρω τι είναι το Random Process…)… Καλή σου μέρα!

 2. ΚΑΝΤ says:

  @droseltis

  Θα ήθελα να κάνω τον Ιωσήφ αλλά σήμερα δεν έχω καθόλου χρόνο δυστυχώς…

  @Anna

  Άγιος, Άγιος
  (εξελιγμένη μορφή, αυξημένης πολυπλοκότητας, εξερχόμενη κατά το τέταρτο στάδιο του Random Process Δημιουργίας Ζωής και πάλι στον υπερρεαλιστικό χωρόχρονο).

  “…δεν ξέρω τι είναι το Random Process”

  Ιδού:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Stochastic_process