15 Καλοκαιρινές Εικόνες

Σήμερα ήμουν λίαν παραγωγικός, ωραία!… Ολοκλήρωσα τη 2η ποιητική μου συλλογή (με την επιφύλαξη ότι θα ακολουθήσουν νευρωτικές αναθεωρήσεις και ανελέητες διαγραφές, όπως πάντα). Μάρτιος ως τώρα. Λίγα λόγια και γι’ αυτό (καλά, έχω ξεφύγει εντελώς από το θέμα τού blog, αλλά τι με νοιάζει;).

Η συλλογή αριθμεί 15 πολύ μικρά ποιήματα. Όπως λέει και ο τίτλος, είναι 15 καλοκαιρινές εικόνες, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο… Πολλά έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και ακούγονται μάλλον ως μικρά διαλείμματα ανάμνησης. Το άρωμά τους είναι πολύ ελαφρύ (ένα βήμα τα χωρίζει από την πεζότητα). Μερικά είναι τόσο απλά που ίσως να αναρωτηθεί κανείς, γιατί αυτό να είναι ποίηση.

Δισκάκι δεν θα ετοιμάσω γι’ αυτήν. Τα ποιήματα αυτά θέλουν πολύ χρόνο για να αναπνεύσουν πριν και μετά, το να τα απαγγείλω διαδοχικά, έστω και με τις απαραίτητες μεγάλες παύσεις, θα τα πνίξει.

Όπως και η πρώτη, έτσι κι αυτή είναι στοιχειοθετημένη με βάση το πακέτο babel του LaTeX. Όποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει μαζί μου σε προσωπικό e-mail, όχι στα σχόλια.

Δείγμα δεν θα δημοσιεύσω εδώ. Η συλλογή πάει πακέτο, παρόλο των παραπάνω.

One Response to “15 Καλοκαιρινές Εικόνες”

  1. Anna says:

    Αλέξανδρε συγχαρητήρια που ολοκλήρωσες τη 2η ποιητική σου συλλογή! Θα χαιρόμουν να τη διαβάσω κάποια στιγμή… Μπράβο σου που παραμένεις δημιουργικός μέσα σε όλη αυτήν την κουραστική αναζήτηση διαμερίσματος στο Βερολίνο (να πως ταιριάζει και με το θέμα του blog…). Καλή συνέχεια στο γράψιμο και καλή έμπνευση!
    ΧΧΧ