Μέρα 5η: Η εξάντληση

Ξεκίνησα το πρωί βλέποντας δύο (3ος και 4ος, σύνολο 4) στην εσωτερική αυλή στην αρχή της Άμστερντάμερ (γωνία Μύλερ, πίσω από το C&A). Ήσυχα και ωραία. Μου άρεσαν. Το του τετάρτου έχει έναν θερμοσίφωνα για ζεστό νερό που το κρατά συνέχεια ζεστό. Δεν ξέρω αυτό τι ρεύμα θα ξοδεύει. Πρέπει να ρωτήσω αν μπορώ να το σβήνω. Πάντως, ωραία και κάργα μέσα στην αγορά.

Μετά είχα κενό, έκανα ένα σωρό τηλέφωνα, έκλεισα ένα ραντεβού για το μεσημέρι και πέρασα από τον wonderfully.unpredictable και πήγαμε να φάμε τα γεμιστά σουσαμοκούλουρα. ΟΚ, wonderfully.unpredictable, άξιζε.

Πήγα στο ταχυδρομείο, έστειλα αίτηση και μετά πήγα στο Χούμπολτ, στην αίθουσα υπολογιστών, κοιτούσα αν έχει κίνηση το blog σαν κολλημένος, και μετά πήγα σ’ ένα ραντεβού στην Σαίνβάλντερ.

Η Σαίνβάλντερ είναι δυστυχώς κάτω απ’ τ’ αυλάκι, ενώ εγώ θέλω να είμαι πάνω απ’ τ’ αυλάκι (την γραμμή του υπεργείου). Εκεί είναι η κίνηση, εκεί είναι το κεχρί. Όμως δεν είμαι και παρωπίδας… Έτσι, πήγα. Μια ωραία κοπέλα από τη διαχείριση μας έδειξε το διαμέρισμα, σε μένα και έναν νεαρό Κούρδο, λαϊκός τύπος, πολύ συμπαθητικός. Αρκετά καλό, πλευρικό, τελευταίος όροφος (4ος, αν και στη σκεπή μένει επίσης κάποιος).

Η κοπέλα μας εξηγούσε τα δέοντα και είχε ωραία βαθυπράσινα μάτια. Με κοιτούσε έντονα. Την κοιτούσα κι εγώ έντονα. Κοιτιόμασταν έντονα. Μετά κοίταξα έντονα και το δωμάτιο, και έκανα τις σπαστικές μου ερωτήσεις. Όμως δεν ενοχλείτο, μάλλον το διασκέδαζε, διότι με κοιτούσε και χαμογελούσε.

Έπειτα πήγαμε οι τρεις στη διαχείριση και μου ζήτησε το e-mail μου. Για να μου στείλει την αίτηση, δυστυχώς. Θα κάνω την αίτηση, αλλά είπαμε, είναι κάτω απ’ τ’ αυλάκι. Δεν παρασύρομαι…

Πήγα με τον Κούρδο ως τον υπόγειο. Συμπαθέστατο παιδί, είχαμε καλή κουβέντα. Άλλα πέντε λεπτά και θα γινόμασταν φιλαράκια.

Ξανά μανά στο Χούμπολτ, Μίττε, στη Μένζα, για φαΐ. Και στην αίθουσα υπολογιστών. Και πίσω στην Άμστερντάμερ, γωνία Μύλερ (απέναντι από το πρωινό). Περίμενα την μεσίτρια μαζί με μια γυναίκα, που έμοιαζε πολύ την μητέρα της μητέρας μου. Και στο πρόσωπο, και στην γλυκειά φωνή. Ήταν συγκινητικό. Συζητούσαμε για τη θέρμανση με σόμπα, την αναζήτηση κατοικίας, και αφού ήρθε η μεσίτρια, πήγαμε να δούμε το ενός δωματίου διαμέρισμα (η γυναίκα ενδιαφερόταν για το δύο δωματίων, αλλά ήρθε παρέα, προκειμένου να περιμένει μόνη).

Το σανιδένιο πάτωμα ήταν χάλια. Πρέπει να μπει μουσαμάς ή μοκέτα ή να τριφτεί. Ρώτησα και πάλι τα πάντα, και μετά τις ζήτησα 10 δευτερόλεπτα για να αφουγκραστώ την στάθμη του θορύβου στο ανοικτό παράθυρο. Εντάξει, δεν ήταν και νεκρική σιγή. Το συν, ακούγονταν πουλιά, το πλην, ακούγονταν κάτι λίγα αυτοκίνητα. Η γυναίκα (η υποψήφια ενοικιάστρια) εντυπωσιάστηκε με το ερωτηματολόγιό μου, «ήρθατε πολύ προετοιμασμένος». Της έδωσα μια φόρμα και με ευχαρίστησε. Για δω μάλλον δεν θα κάνω αίτηση. Τις αποχαιρέτισα και βγήκα στη Μύλερ. Ήπια ένα αναψυκτικό και κίνησα κατά το Σίλλερ Παρκ. Η έκταση μπροστά απ’ το φρούριο, μια πράσινη θάλασσα κάτω απ’ τον ουρανό, γύρω γύρω δέντρα. Τη διέσχισα απ’ το φρούριο ως τα δέντρα και κάθησα (επιτέλους) σ’ ένα παγκάκι να ξαποστάσω. Κοιτούσα τη θάλασσα από φρέσκο γρασίδι, ενώ ένα απαλό αεράκι μου χάιδευε το μέτωπο.

Τέλος, πήγα στην Σπρένγκελ. Ήμουν πια πτώμα, δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Είδα δύο των 2 δωματίων, πολύ ακριβά για το βαλάντιό μου (δεν ξέρω πώς έγινε και έκλεισα ραντεβού). Ίσως να έφταιγε η κούραση, αλλά η περιοχή δεν μου άρεσε. Έφυγα γραμμή για το σπίτι.

Φτάνοντας, να και η σούφα! Επιτέλους! Προς μεγάλη μου έκπληξη, μου γράφουν ότι δεν έχουν δεδομένα για την αφεντιά μου. Δεν ξέρω αν θα αρέσει στη διαχείριση, εμένα πάντως μου άρεσε: δεν επιθυμώ το φακέλωμα και την αξιολόγησή μου από μια εταιρεία που δεν της έχω δώσει την αντίστοιχη άδεια.

Έκανα ένα ζεστό-παγωμένο ντους και ηρέμησα. Ακόμα δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Αύριο δεν έβαλα ραντεβού, πρέπει να διαβάσω, να ασχοληθώ και με την έρευνά μου, αλλιώς δεν το βλέπω καλά.

[Αυτή τη στιγμή, στη γωνία του απέναντι κτιρίου στέκεται ένα κοτσύφι και κελαηδά υπέροχα. Άλλα είδη πουλιών κρατούν τα οστινάτι τους στα γύρω δέντρα. Υπέροχο, υπέροχο...]

Comments are closed.