Μέρα 3η: Γουινέα (και πάλι)

[Χτες:] Βγαίνοντας από τον υπόγειο, είχε πιάσει μια βρόχα στρέι-θρου, που λέει και ο Ζαμπέτας. Κανένα πρόβλημα, στο Βέντινγκ βρισκόμαστε: πετάγομαι στο Ρόσμαν, δίπλα στην έξοδο του υπογείου, αγοράζω μια φτηνή ομπρέλα και φτάνω τρέχοντας στο ραντεβού (είπαμε, εδώ υπάρχουν όλα («και οι βαρύτιμοι δεσμοί της οικουμένης …»)).

Ο μεσίτης, ένας 40ρης χιουμορίστας με έντονη βερολινέζικη προφορά, έδειξε σε μένα και έναν ξανθό νεαρό με ράστα ένα διαμέρισμα στο πλευρικό, 1ος όροφος. Το κύριο δωμάτιο είχε ένα παράθυρο και το υπόλοιπό του χανόταν σε ένα σκοτεινό βάθος. Νιετ.

Στη συνέχεια μας πήγε στον τελευταίο όροφο και προς μεγάλη μου έκπληξη μας οδήγησε στα δύο δωμάτιο που είχα δει την προηγούμενη μέρα! Ακόμα υπήρχε το ίχνος του μποτακιού μου στη μοκέτα! Δεν είπα τίποτε. Ένιωθα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, ίσως έτσι να νιώθει και ο δολοφόνος όταν επιστρέφει, απλά τώρα δεν υπήρχαν ενοχές (αφού δεν υπήρχε και έγκλημα).

Μετά μας πήγε, ναι, εκεί, στο αγαπημένο μου διαμέρισμα. Έτσι το ξαναείδα και σιγουρεύτηκα ότι είναι το καλύτερο. Να έκανα αίτηση ή όχι; Ρώτησα τον μεσίτη, αν η απόφαση για τον ενοικιαστή παίρνεται απ’ αυτόν και μου είπε πως όχι, «αυτοί τα στέλνουν στον ιδιοκτήτη και αυτός αποφασίζει». Του είπα ότι έχω εκπλαγεί, διότι στο ίδιο διαμέρισμα ήμουν και χτες, με άλλον μεσίτη, και δεν ήξερα αν είχε νόημα να ξανακάνω αίτηση. Είπε πως όχι, μάλιστα την ήξερε την άλλη μεσίτρια, και είπε πως εκτιμά πάρα πολύ που είμαι ειλικρινής, άλλωστε, και να με δεχόταν ο ιδιοκτήτης, η άλλη μεσίτρια με είχε βρει πρώτα, συνεπώς ήμουν δικός της πελάτης. Στη συνέχεια ήταν εξίσου ευγενικός.

Εδώ, φίλες και φίλοι, είναι καλύτερα να είσαι ειλικρινής. Εκτιμάται. Η γνωστή μας γραικική πονηριά, δεν θα οφελούσε, νά ‘στε σίγουροι.

3 Responses to “Μέρα 3η: Γουινέα (και πάλι)”

 1. Nasios says:

  Πολύ ενδιαφέρον – πραγματικά! Ο καημένος, αν πάρεις το διαμέρισμα που σου έδειξε (για δεύτερη φορά) δεν θα πάρει τίποτε – τσάμπα ο κόπος του! (σαν του Ροντόλφο Σαντιένις) – αλλά το αντιμετώπισε σαν (ως είναι το σωστό!) κύριος. Μπράβο!

 2. droseltis says:

  > σαν του Ροντόλφο Σαντιένις

  Άδικα! ΑΔΙΚΑ!! ΤΖΑΑΑΜΠΑΑΑ!!!

  [Μαριμάρ στον Ροντόλφο]

 3. droseltis says:

  @Nasios:

  Εντάξει, όχι εντελώς άδικα, όπως είπα είμασταν 2 ενδιαφερόμενοι.